Hikâye Öncesi Etkinlik

Hikâye öncesi etkinlik
Kahvaltıdan sonra çocukların minderlere oturmaları sağlanır. Bu sırada dede kılığındaki öğretmen sınıfın kapısını tıklar ve ‘İyi günler çocuklar. Elma şekerleri sınıfı burası mı? Buralardan geçiyordum da bir uğrayayım dedim, girebilir miyim?der ve sınıfa girer.
Öğrencilerin karşısına bir sandalyeye yavaş yavaş oturur. ‘Nasılsınız bakalım çocuklar? Benim de sizin gibi torunlarım var. Bazen onlarla gezmeye gider, birlikte oyunlar oynarız. Sizin de dedeleriniz, babaanneniz var mı? Ailenizde kimlerle yaşıyorsunuz?’ gibi sorular sorar. Çocuklarla bir süre sohbet edilir. Daha sonra çantasından bilmece kartlarını çıkararak ‘Bakın çantamda tam size göre bilmecelerim varmış, bir sorayım, bakalım bilebilecek misiniz?’ der ve bilmeceleri(ek-1) sırayla sorar. İpucu kartlarıyla da bulmalarına yardımcı olur.


EK-1
BİLMECELER
Betondur yapısı, kiremittir çatısı. (ev)
Evimizin direği, tıp tıp eder yüreği (baba)
Ağzında yoktur dişi, her gün yemektir işi, ya erkektir ya dişi, bunu bilir her kişi (bebek)
Evimizin meleği, candan daha değerli (anne)
Kat kat kutular, içinde insan yaşar (apartman)
Tuğladandır yapısı, çamdandır kapısı (ev)
Yok, gecesi gündüzü, şefkat doludur yüzü (anne)
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

1 yorum:

Adsız dedi ki...

süper çok beğendim

Yorum Gönder